תמיד יש לי חשק לפחזניות עגולות, ממולאות המון קרם פטיסייר.
חומרים:
בסיר בינוני מניחים: מים, חמאה, סוכר ומלח. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים את הקמח בבת אחת. בנחישות ובעוז בוחשים בכף עץ, עד שנוצר כדור בצק חלק שנפרד מדפנות הסיר (זה קורה אחרי דקה או שתיים). מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים במהירות בינונית שתיים-שלוש דקות, עד שהבצק מעט מצטנן.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת, אחרי שהביצה הקודמת נטמעה בתערובת. הבצק מתפרק וזה בסדר, הוא שב לאחידות תפעולית עם הטמעות הביצה השלישית או הרביעית. מעבדים עד שמקבלים בצק חלק, מבריק ומהמם.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק ומזלפים פחזניות על גבי נייר אפיה. אם אין שק זילוף, אפשר להניח את התערובת באמצעות שתי כפות (כמו לחמניות של פסח).
אופים 20 דקות עד הזהבה ואז פותחים מעט את דלת התנור ומשחררים את האדים. אופים עוד 4-5 דקות.
מוציאים ומצננים. לאחר הצינון מחוררים את הפחזניות בצד התחתון באמצעות סכין חדה. דרך החור הזה ממלאים את הפחזנית אחר כך, אז לא לחורר חור גדול מדי (קוטר כחצי ס"מ).
במה ממלאים? ברור שבקרם פטיסייר, הקרם האהוב עלי ביותר ביקום!
50 גר' קורנפלור (5 כפות)
רבע כוס חלב
4 חלמונים
כוס ו-3/4 חלב
חצי כוס סוכר
מקל וניל (או מחית, אבל עדיף מקל!)
ממיסים קורנפלור ברבע כוס חלב (קר), עד שאין גושים בכלל. מוסיפים את החלמונים לתערובת וטורפים.
בקלחת מחממים את יתרת החלב, הסוכר והווניל. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה (כלומר, נוצרות בועיות בשפת הקלחת), מסירים מהאש ומזרזפים כשליש מהתערובת לתערובת החלמונים תוך טריפה. אחר כך מוסיפים את תערובת החלמונים לתערובת שבקלחת ומניחים על האש תוך טריפה מתמדת. בתוך כדקה התערובת מסמיכה מאד והופכת לקרם משיי, ריחני וטעים. מעבירים לכלי שטוח ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם (לא על הכלי, אלא על הקרם עצמו). מצננים.
אם לאחר הצינון התערובת מתגבשת מדי פותחים אותה במיקסר (עם בלון הקצפה). אם רוצים להקליל את הקרם, מקציפים רבע כוס שמנת מתוקה ומקפלים לקרם הפטיסייר. מעבירים לשק זילוף עם צנטר קטן מספיק לחור שעשינו בפחזניות וממלאים. אני אוהבת למלא את הפחזנית עד שהיא מתפקעת מרוב קרם, כבדה כשמרימים אותה ומשפריצה קרם על מי שנוגס בה, אבל עדיף למלא במידה.
כמה קרם יש בפנים? המון!
שיהיו לכולנו ימים שקטים ומלאי קרם פטיסייר!