עוד אחר צהריים עם הילדים המתוקים, שכמו בסיפור הידוע, מאד אוהבים תירס, אז החלטתי להכין לביבות תירס קלילות לארוחה מהירה של קיץ.
חומרים:
קופסת שימורי תירס (325 גר', אבל לא נורא אם יש קצת יותר או פחות)
ביצה
2 כפות קמח תופח
50 גר' קשקבל
כף גבינה לבנה (או קוטג')
מעט מלח
מחממים מחבת טובה וכבדה עם ס"מ שמן.
בעזרת כף יוצרים לביבות ומניחים בשמן החם.
לאחר שהצד התחתון מזהיב הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני זהוב ופריך.
מניחים על צלחת מרופדת בכמה שכבות של נייר סופג.
מגישים עם ירקות וגבינה.
בתאבון!
"…וְשֶׁמֶשׁ הָאָבִיב הַחַם הִתְרוֹמֵם וַיָּצֶף בְּאוֹרוֹת
שָׂדֶה וְיַעַר וָכָר, וְקֶרֶן הִתְגַּנְּבָה – וּמְלַטְּפָה
לְחָיֵי הַזְּקֵנָה. וְהִיא יוֹשֶׁבֶת , מַבִּיטָה וְשׁוֹמַעַת
רְתִיחַת הַמַּיִם בַּסִּיר, שֶׁקּוֹדְחִים, וְרוֹעֲשִׁים וְסוֹעֲרִים,
מַעֲלִים קֶצֶף וָאֵד, וּלְבִיבוֹת בֵּין הַבִּעְבּוּעִים…"
שאול טשרניחובסקי, לביבות