קנלה הוא מאפה וניל צרפתי טעים ביותר, שמאד קל להכין אותו. מבחוץ הוא פריך ובפנים פודינגי. מה שדרוש להכנה היא קערה ו-8 שעות במקרר לפני האפיה.
בקערה מערבבים:
3/4 כוס קמח
כוס וחצי סוכר
חצי כפית מלח
מוסיפים 2 חלמונים ומערבבים
מזרזפים פנימה כוס חלב וטורפים
בינתיים מחממים בקלחת קטנה:
כוס שמנת מתוקה (מיכל קטן)
50 גרם חמאה
מקל וניל (או מחית או תמצית ממש איכותית)
כשהחמאה נמסה מזרזפים את התערובת החמה אל תערובת הקמח, הסוכר והחלמונים וטורפים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מוסיפים 2 כפות פרנג'ליקו (אופציונלי)
מצננים לפחות 8 שעות במקרר.
לאחר מכן מוציאים מהמקרר ומערבבים, יוצקים (באמצעות מצקת קטנה, קנקן או שק זילוף) לתוך תבנית קנלה עד גובה 5/6 בערך. אופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות כ-35 דקות. אם לאחר 30 דקות הראשים שחומים מדי, כדאי לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד שכל הקנלה זהוב ופריך מבחוץ. ממתינים שיצטנן, מוציאים מהתבנית ואוכלים.