חודשים ארוכים ואולי אפילו שנים, חיפשתי אחרי המתכון המושלם לעוגיות שוקולד פאדג', לא מתוקות מדי, נימוחות וטעימות. ומצאתי את המתכון המושלם. כמות מוגזמת של שוקולד, ולכן אני אופה אותן אחת לכמה חודשים, אבל טעם ממכר ושוקולדי וכובש בדיוק כמו שתמיד רציתי.
חומרים:
340 גר' שוקולד מריר משובח. ככל שהוא משובח יותר יהיה לעוגיות טעם עמוק יותר. אם אתם מחובבי השוקולד המריר אפשר להשתמש בשוקולד 73% ואפילו יותר. אם לא, שוקולד 60% יתן תוצאה מצוינת.
120 גר' חמאה
3 ביצים
כוס סוכר
רבע כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח (אפשר גם כפית לחובבי הז'אנר)
3/4 כוס קמח
1/4 כוס אבקת קקאו
חצי כוס שוקולד צ'יפס – אופציונלי. אם אתם מכורים לשוקולד אז כן! השתמשתי בשוקולד צ'יפס חלב.
הכנה:
ממיסים 340 גר' שוקולד מריר עם 120 גר' חמאה, אפשר במיקרו.
מקציפים 3 ביצים עם כוס סוכר, 1/4 כוס סוכר חום, תמצית וניל, 1/2 כפית אבקת אפיה ו-1/2 כפית מלח, לתערובת תפוחה.
מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומקציפים עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
מנפים לקערה הזו את הקמח והקקאו ומקפלים אותם לתערובת.
אם החלטתם שכן, עכשיו זה הזמן להוסיף את השוקולד צ'יפס.
מתקבלת תערובת נוזלית ולכן כעת מצננים במקרר חצי שעה (עד שבוע).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים כדורי עוגיות על תבנית מרופדת נייר אפיה. חשוב לרווח כי הן מתפשטות במהלך האפייה.
אופים 8 דקות ומוציאים למרות שזה לא נראה כ"כ אפוי – העוגיה סדוקה ותפוחה מאד. לא לדאוג, כל עוד השוליים אפויים היא תתייצב מאד עם ההצטננות ויתקבל מעטה מעט קראנצ'י ובפנים היא תהיה פאדג'ית ועשירה.

ואלה הדברים המענגים שקרו לי בסוף השבוע – הספר החדש, המבריק, הסוחף, המעניין, המותח, המצחיק, המרגש, המופלא והקולח של גלי וינרב "מצטיינים" והעוגיות המצטיינות שאפיתי לכבודו.
שיהיה שבוע מהמם!
נראה מושחת ומהמם, כמו שאני אוהבת. אני יכולה לחסל תבנית שלמה מזה תוך יום.
לגבי השוקולד צ'יפס – הכי טעים עם שוקולד חלב.
שיהיה שבוע נפלא אדוה אהובה ❤
אהבתיLiked by 1 person