אם יש משהו שאני אוהבת בחיים האלה זה חמין

ב

אני אוהבת להתעורר בשבת בבוקר לחום ששורר בבית כשבחוץ קפוא ולריח שממלא את הבית, לאיטיות הזו של החורף והבוקר והשבת, לילדים בפיג'מות, לאווירה הזו הביתית והעוטפת ולטעם המעולה של כל המרכיבים. אני מכינה חמין טבעוני, אבל אפשר להוסיף לו בשר וביצים. בכל מקרה ממליצה לא לוותר על החלק הטעים ביותר בחמין – הפשטידה של החמין. מאפה פריך מבחוץ ורך מבפנים, שהתבשל מאדים וספג את כל טעמי הירקות והתבלינים.

בחמישי בערב משרים שעועית במים (או קונים שעועית קפואה)

מצרכים:
4-5 בצלים קצוצים
מעט שמן
פפריקה
ראס אל חנות
מלח ופלפל
4-5 גזרים פרוסים ל-3-4 חתיכות
שיני שום מראש שום שלם
400 גר' שעועית מושרית ללילה
6-8 תפוחי אדמה קלופים
3 בטטות
שליש כוס סילאן
2 שאטה יבשים

לפשטידה של החמין:
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כוס וחצי-שתיים קמח
מלח ופלפל

מחממים בסוטאז' שמן ומטגנים את הבצלים עד השחמה – כ-10-15 דקות על אש בינונית.
מחצית מהבצל המטוגן מעבירים לקערה.
מוסיפים את התבלינים לסוטאז' – פפריקה, ראס אל חנות, מלח ופלפל – ומטגנים אותם מעט.
מוסיפים את הירקות – גזר, שעועית, שום, תפוח אדמה ובטטה. על הכל יוצקים סילאן ומים עד כיסוי.

מכינים את הפשטידה – בקערה מערבבים מים, שמן וקמח, מוסיפים מלח, פלפל ואת הבצל המטוגן. אמור להתקבל בצק רך אך יציב. מניחים את הפשטידה על הירקות ומוודאים שהיא גם מכוסה במים.

מכסים את הסוטאז' ומביאים לרתיחה.
מחממים את התנור ל-120 מעלות.
מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה.
בדיוק אז התנור כבר חם. מוודאים שהסיר אטום היטב ומעבירים לתנור ללילה.

בתאבון!

 

2 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. יערית הגיב:

    אדוה את ענקית , מדהימה , מבשלת מעולה וחברה עם לב זהב. מאושרת שדרכנו השתלבו שוב ❤️❤️❤️

    אהבתי

    1. advaesh הגיב:

      מדהימה את בעצמך! אוהבת אותך עד מאד

      אהבתי

כתיבת תגובה