אם יש משהו שאני אוהבת בחיים האלה, זה לאפות לחמניות חלב

אני מאוד אוהבת לאפות בבית לחמים, חלות ולחמניות, גם בגלל הריח המעולה שמתפשט בכל הבית וגם בגלל האיכות של המאפים – אני יודעת בדיוק מה יש בהם (חומרי גלם טריים ומשובחים) וגם מה אין (חומרים משמרים, חומרי טעם וצבע ועוד). מאחר ויש לי מיקסר איכותי אני נהנית מקיצור ממשי של זמן ההכנה (הכנת הבצק אורכת כרבע שעה) אך לישה ידנית מספקת חוויה אחרת ולא פחות מענגת.

הלחמניות שאני אופה לכריכים של הבנות קלות להכנה, הבצק שלהן מתמסר וגמיש והן כמובן טעימות מאד באותו יום ואפילו למחרת. אני מקפיאה כמעט הכל ומפשירה מדי בוקר לכריכים לבית הספר והגן.

המתכון מכיל משמרים יבשים אבל ניתן כמובן להשתמש בשמרית. יחס ההמרה הוא כפול – יש להוסיף פי שניים שמרים טריים. ניתן להחליף את החלב במים לקבלת לחמניות פרווה. מתקבלות כ-25 לחמניות ביס.

החומרים:

4 כפיות שמרים יבשים
2 כוסות חלב פושר (מחממים במיקרו לדקה)
3 כפות שמן
4 חלמונים
רבע כוס סוכר
6 כוסות קמח
כף מלח

ביצה ושומשום לציפוי

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים 4 כפיות שמרים יבשים וכוס חלב פושר וממתינים עשר דקות לתסיסה.

מוסיפים כוס חלב, חלמונים, סוכר ושמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך לישה במהירות בינונית. כשהתערובת הופכת לבצק מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות.

את הבצק המוכן, מבריק וחלק, מניחים בקערה משומנת (לשים מעט שמן בקערה ולשמן אותה עם היד, להניח את הבצק בתוכה ולוודא שהוא משומן מכל צדדיו, זה ימנע ממנו להתייבש) ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.

קורצים מהבצק לחמניות בגודל כדור פינג פונג ומעצבים על גבי משטח משומן לצורת כדור כמה שיותר עגולה. מניחים בתבנית, מכסים ומתפיחים חצי שעה-שעה (עד שהכדורים מכפילים את נפחם). מחממים תנור ל-180מעלות, מברישים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

אופים כ-12-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות וריחניות ותחתיתן אפויה. אוכלים בתאבון ומקפיאים את השאריות.

לא לשכוח לשים לילדים פתק קטן עם משפט מחזק או ציור של לב, זה משנה להם את כל היום.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s