כשהאורחים בדרך, כשהשבת מתקרבת, כשצריך להכין עוגה למחר וכבר מאוחר, עוגת עננים היא הפתרון. עוגת וניל שמקבלת באהבה כל תוספת, שתוך חמש דקות היא עוברת מהמיקסר לתנור ואחרי שעה כבר מונחת על השיש עוגה טעימה ורכה כמו ענן.
אז איך מכינים עוגת עננים?
חומרים:
כוס שמנת מתוקה
כוס וחצי סוכר
3 ביצים
מחית וניל (או תמצית או מקל)
חצי כוס קוקוס
כוס וחצי קמח תופח (או קמח רגיל וכפית וחצי אבקת אפיה)
תוספות אפשריות: שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות יבשים, קינמון ועוד.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק.
מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים כוס וחצי סוכר תוך ההקצפה עד שמתקבלת קצפת. מוסיפים 3 ביצים ווניל ומקציפים. מוסיפים קוקוס ומערבבים, מוסיפים קמח ומערבבים מעט, רק עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים תוספת אם רוצים. יוצקים לתבנית ואופים בין 30-45 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים (לא יבש). חשוב ביותר לא לאפות יותר מדי כדי לשמור על תחושת הענן בפה כשאוכלים אותה.
מצננים ואוכלים.
הערות:
אפשר להחליף את הקוקוס בשקדים טחונים ואת הוניל באמרטו או בתמצית שקדים לקבלת עוגה מרציפנית.
אפשר להחליף את הקוקוס בפיסטוק טחון ואת הוניל בכף-שתיים של מחית פיסטוק ולקבל עוגה ירוקה ופיסטוקית, משגעת במיוחד.
אפשר לוותר על הקוקוס ולהוסיף עוד חצי כוס קמח תופח.
אפשר להפריד את התערובת לשניים ולערבב חצי עם כמה כפות נוטלה לקבלת עוגת שיש מהממת.
נראה משגע.. אנסה היום. בתמונה הבלילה נראית כמו שיש? מה יש בה?
אהבתיאהבתי
נוטלה!
אהבתיאהבתי
עוגה נחמדה אבל עננים היא לא….
אהבתיאהבתי
כנראה אפית אותה יותר מדי או לא הקצפת את השמנת בהתחלה כמו שצריך, היא אמורה להיות מאד מאד מאד אוורירית ורכה. באפיית יתר היא עוגה רגילה.
אהבתיאהבתי