אם יש משהו שאני אוהבת בחיים האלה, זו חלה

כל שישי וחג אנחנו אופות חלה. אני מכינה את הבצק ושלושתנו קולעות חלות. אני קולעת שתיים בינוניות וכל אחת מהן קולעת לעצמה חלה אישית. הריח הזה בבית מכניס אותי למצברוח של סוף השבוע, של מנוחה ושל ביחד. אם אנחנו מתארחים אני תמיד מביאה איתי חלה אחת, אם נשארת חלה בתחילת השבוע אפשר להכין ממנה פרנץ' טוסט או לחם פודינג ובכלל, אין הרבה דברים שמשתווים לטעם של חלה ביתית טריה וחמימה עם טחינה טובה או חמאה.

אז איך מכינים חלה?

חצי קילו קמח (שזה בערך 3.5 כוסות)
כף גדושה שמרים יבשים
חצי כף משפר אפייה
ביצה
רבע כוס שמן
רבע כוס סוכר
210 מ"ל מים (אני שוקלת, אפשר למדוד בבקבוק של תינוק או למדוד כוס מים פחות שמינית)
חצי כף מלח

מערבבים שמרים וקמח, מוסיפים משפר אפיה, ביצה, שמן, סוכר ומים. לשים וכשנוצר בצק מוסיפים מלח. לשים 7-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
מתפיחים עד להכפלת נפח.

צרים שתי חלות בינוניות (במשקל של כ-450 גר'-חצי קילו כל אחת) או חלה ענקית אחת. אני קולעת את החלות שלי מ-5 רצועות.

מתפיחים. אחרי רבע שעה מחממים את התנור ל-180 מעלות. לאחר חצי שעה מושחים את החלות בביצה ומפזרים שומשום או פרג ואופים בין 20-30 דקות, תלוי בגודל החלות. צריך לוודא שהחלה אפויה היטב – היא צריכה להיות קלה, להיות אפויה היטב בין הקליעות ובתחתית, כשלוחצים על הפרוסה היא צריכה להיות קפיצית (אם כשלוחצים החלה נשארת לחוצה, סימן שהבצק עדיין חי). אזהרה: ברגע שמתחילים לאפות חלה בבית לעולם לא קונים יותר חלות. שבת שלום!

Processed with Snapseed.
חלת לחמניות עגולה שנאפתה עם כלי חרס (אליו הכנסתי עם ההגשה טחינה סלק)

 

תגובה אחת הוסיפו את שלכם

  1. חן הגיב:

    מושלם… עכשיו מתבקש גם מתכון ללחם פודניג 🙂

    אהבתי

כתיבת תגובה