העוגה שאליענה הכי אוהבת בעולם, היא עוגת שכבות שוקולד, שביניהן קרם פטיסייר, מצופות קרם שנטילי ועליו גנאש שוקולד. זו אחת העוגות שהכנתי לה ליום ההולדת.
לעוגת השוקולד העסיסית, הקלה והמהירה:
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
3 ביצים
400 מ"ל חלב (כוס ו-2/3)
280 גר' סוכר (כוס וחצי פחות כף גדושה)
קורט מלח
כף פרנג'ליקו (לא חובה)
80 גר' קקאו (חצי כוס ועוד כף)
200 גר' קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
10 גר' אבקת אפייה (שקית)
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 3 תבניות עגולות בנייר אפיה.
בכד או בקערה טורפים את השמן, הביצים, החלב, הסוכר, המלח והפרנג'ליקו.
לקערה מנפים קקאו, קמח ואבקת אפיה.
יוצקים את הנוזלים לאבקות וטורפים רק עד שמתקבלת עיסה שוקולדית, מבריקה ואחידה.
יוצקים לתבניות במידה שווה ואופים כעשר דקות, עד שהשוליים יציבים לגמרי והמרכז רוטט (אבל אפוי).
מצננים את השכבות היטב (אפשר לאפות יום קודם ולעטוף בניילון נצמד).
לקרם פטיסייר:
50 גר' קורנפלור (5 כפות)
רבע כוס חלב
4 חלמונים
כוס ו-3/4 חלב
חצי כוס סוכר
מקל וניל (או מחית, אבל עדיף מקל!)
ממיסים קורנפלור ברבע כוס חלב (קר), עד שאין גושים בכלל. מוסיפים את החלמונים לתערובת וטורפים.
בקלחת מחממים את יתרת החלב, הסוכר והווניל. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה (כלומר, נוצרות בועיות בשפת הקלחת), מסירים מהאש ומזרזפים כשליש מהתערובת לתערובת החלמונים תוך טריפה. אחר כך מוסיפים את תערובת החלמונים לתערובת שבקלחת ומניחים על האש תוך טריפה מתמדת. בתוך כדקה התערובת מסמיכה מאד והופכת לקרם משיי, ריחני וטעים. מעבירים לכלי שטוח ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם (לא על הכלי, אלא על הקרם עצמו). מצננים.
אם לאחר הצינון התערובת מתגבשת מדי פותחים אותה במיקסר (עם בלון הקצפה).
אני מזלפת את הקרם בין השכבות (סה"כ 2 שכבות).
את העוגה אני מצפה בקרם שנטילי:
חצי כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)
כף סוכר
מעט מחית או תמצית וניל
מקציפים את השמנת עם הסוכר והוניל. מצפים את העוגה לגמרי.
לגנאש:
חצי כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)
125 גר' שוקולד מריר 60%
מחממים את השמנת עד סף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים 2 דקות ומערבבים, עדיף עם בלנדר מוט (אבל לא חובה, אפשר עם כפית או מטרפה קטנה). יוצקים את השוקולד על העוגה.
זוללים בהנאה מרובה.
מתכננת כזאת בדיוק ליומולדת של הגורה.. תודה!
אהבתיאהבתי