אצלנו במטבח מונחת על השיש צנצנת זכוכית ובתוכה עוגיות שוקולד צ'יפס.
לפני כמה שנים התחלנו מנהג – אחת לשבוע הבנות ואני אופות יחד את העוגיות, זה מתכון קל מאד וכיף להכין אותו עם ילדים (וגם לאכול).
לפני הכל מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבבים בקערה קטנה ומניחים בצד:
2 כוסות קמח
2/3 כפית סודה לשתיה
כפית מלח
מקציפים במיקסר:
200 גר' חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
מוסיפים:
2/3 כוס סוכר חום ומקציפים היטב
מוסיפים:
2 ביצים זו אחר זו ומקציפים
כפית מחית (או תמצית) וניל ומקציפים
מוסיפים את תערובת הקמח בזהירות ומערבלים באיטיות
מוסיפים לתערובת 400 גר' שוקולד צ'יפס (אני משתמשת בשוקולד צ'יפס חלב ולא מריר)
באמצעות שתי כפיות מניחים תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים רבע שעה. מצננים קצת והאופים אוכלים ישר מהתבנית עוגיות שהשוקולד בהן עוד קצת נמסוסי. וזה טעים!