כשאין פנאי ורוצים להכין בחמש דקות משהו מפנק וטעים באמת, הפתרון הוא פשטידת פסטה. אפשר להכין אותה גם מפסטה ללא גלוטן.
חומרים:
חצי קילו פסטה מבושלת, לא כל כך משנה סוג הפסטה (לרגישים לגלוטן יש לבחור פסטה ללא גלוטן), מה שיש במזווה, יוצא נהדר עם פנה ויוצא מופלא עם ספגטי.
3 ביצים
250 גר' גבינה לבנה/כוס שמנת מתוקה – תלוי ברמת הדיאטה ובמה שיש במקרר
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
שדרוגים לפשטידה עשירה וחגיגית:
100 גר' גבינה מלוחה (בולגרית או פטה) מפוררת (או גבינה כחולה מפוררת)
קוביות בטטה צלויות – חתכתי לקוביות, פיזרתי כף שמן זית, מלח ופלפל ובעזרת הידיים ערבבתי את הקוביות עד שכולן היו מצופות, צליתי בתנור כרבע שעה
שיני שום צלויות – הן מתקתקות ורכות, צליתי ראש שום עם מעט שמן זית יחד עם הבטטה כ-20 דקות (השארתי עוד 5 דקות בתבנית עד שכל השיניים היו רכות ממש)
100 גר' קשקבל (או עמק/אמנטל מגוררת)
במקום בטטה אפשר לטגן כרישה ופטריות,לצלות עגבניות וקישואים, לחלוט ברוקולי או כרובית ותרד.
את הכבודה מעבירים לתבנית בהתאם לכמות הפסטה – אפשר לגרר מעט פרמזן – ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך חצי שעה.