אם יש משהו שאני אוהבת בחיים האלה, זה רביולי

ב

בשבוע שעבר החלטתי שהגיע הזמן להוציא שוב את מכונת הפסטה ולהכין מלאי חדש של רביולי (אנחנו מכינים המון ואז מקפיאים). הרבה יותר קל להכין פסטה בשניים, בעיקר אם אין מכונת פסטה חשמלית (כלומר, החלק שמתחבר למיקסר). את הבצק מכינים תוך דקות אחדות ונותנים לו לנוח במקרר כשעה.

בצק פסטה:
300 גרם קמח ייעודי לפסטה
3 ביצים
כף שמן זית
כפית מלח

מעבדים הכל במעבד מזון עד שנוצר בצק ומצננים במקרר.

מכינים את המילוי, הפעם הכנתי מלית גבינות, כי היא מאוד ורסטילית וניתן לשדך אותה למגוון של רטבים (שמנת, עגבניות, פסטו ורטבי שמן זית אחרים ועוד). מערבבים בקערה:

150 גר' ריקוטה
150 גר' מוצרלה מגוררת
50 גר' פרמזן
מלח ופלפל

טועמים ומתקנים את התיבול.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו במכונת הפסטה, במנות קטנות, תוך זריית קמח (למניעת קריעת הבצק). אנחנו רידדנו עד השלב הדקיק ביותר, כשהבצק מאוד שקוף. יוצרים כדורים קטנים ומניחים על רצועת הבצק. מכסים ברצועת בצק נוספת וקורצים רביולי (אנחנו קרצנו באמצעות חותכן עוגיות של הלו קיטי. הכי נוח לי לקרוץ רביולי באמצעות חותכני עוגיות, למרות שיש לי חותכנים ייעודיים לפסטה).

את הרביולי, כאמור, אפשר להקפיא. לא לשכוח לזרות קמח מתחת ומעל ולהפריד בין השכבות באמצעות נייר אפיה או נייר פרגמנט.

הכנתי לרביולי רוטב שמנת, בטטה ושום אפוי, כי הוא מאד מהיר להכנה, טעים ומשביע מאד

בטטה ושום אפוי:
2-3 בטטות חתוכות לקוביות בגודל ביס
ראש שום (לא מפורק ולא קלוף)
מעט שמן זית
מלח ופלפל

מערבבים הכל בקערה ושוטחים בתבנית בשכבה אחת. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הבטטה אמורה להיות אפויה אך מוצקה (לא פירה). השום אולי יזדקק ל-5-10 דקות נוספות בתנור. לאחר שהשום אפוי, מחלצים את השיניים מהקליפה.

לרוטב:
שמנת מתוקה לבישול
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
חצי כוס פרמז'ן
בזיליקום או עירית

מרתיחים מים לבישול הרביולי

במחבת רחבה או בסיר שטוח מניחים את הבטטה והשום, מוסיפים את השמנת והתבלינים. כשהשמנת התחממה מוסיפים את הפרמז'ן וכשהגבינה נמסה מוסיפים את הבזיליקום או העירית.

מבשלים את הרביולי במים רותחים במשך 2-4 דקות (מבשלים כדקה נוספת לאחר שהרביולי צפים על פני המים).

מעבירים למחבת עם הרוטב ומבשלים חצי דקה נוספת.

מניחים בצלחת עמוקה, מפזרים קצת פרמז'ן וזוללים.

 

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s