כשהייתי קטנה העוגיה האהובה עלי ביותר היתה קרמוגית – פריכה מבחוץ ומלאת שוקולד מבפנים. תמיד תהיתי איך הם מכניסים את השוקולד לעוגיה. לפני כמה חודשים קרין גורן המופלאה פרסמה מתכון נהדר לקרמוגית ביתית במילוי נוטלה. הסוד המתוק שלה היה להקפיא כפיות נוטלה חצי שעה לפני ההכנה, כך שהבצק יעטוף כדורונים קפואים של שוקולד, שבאפייה הופך לקרמי ונהדר במיוחד. מלבד ההכנה מראש של הנוטלה הקפואה המתכון ממש קליל ומהיר, ובעיקר טעים ומפתיע.
המצרכים:
כוס נוטלה
150 גר' חמאה רכה
כוס סוכר
כפית מחית וניל
ביצה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
1. בעזרת שתי כפיות מניחים במגש קטן בין 25-35 כפיות ומקפיאים כחצי שעה (או יותר כמובן)
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. במעבד מזון עם וו גיטרה מערבבים במהירות גבוהה חמאה וסוכר. מוסיפים וניל וביצה ומערבבים שוב.
4. מנפים לתוך הקערה את הקמח, המלח והסודה לשתיה:

5. יוצרים מהבצק 25-35 כדורים (בהתאם לנוטלה שהקפאנו ולגודל העוגיות שאנחנו רוצים) ומניחים בתבנית על נייר אפיה:

6. מוציאים את הנוטלה מהמקפיא ומניחים בתוך כל כדור בצק – משטחים את הכדור, מניחים את הנוטלה וסוגרים באמצעות כדרור הבצק בין שתי הידיים.
7. אופים בין 6-9 דקות, העוגיה אמורה להשאר בהירה מאוד, עם הזהבה קלה ביותר בקצוות.
8. זלל!