אם יש משהו שאני אוהבת בחיים האלה, זה פנקייק שמנמנים

ב

הפינוק הקטן של ארוחת הבוקר של שבת הוא פינוק מוכר ועשיר במיוחד – פנקייק.
אז איך מכינים פנקייקים שמנמנים?

מערבבים בקערה:
חצי כוס קמח
קצת פחות מחצי כוס חלב
ביצה
מעט וניל
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות סוכר
2 כפות שמן

נותנים לתערובת לנוח כמה דקות ואחר כך מטגנים במחבת קטנה פנקייקים אישיים (יוצקים במצקת קטנה), או במחבת גדולה הרבה מיני פנקייקים (באמצעות כף). אני משמנת את המחבת במעט חמאה, אבל רק לטיגון הפנקייק הראשון – אם המחבת עם ציפוי איכותי הם לא נדבקים. מחכים שיהיו המון בועות בחמיטה (!) ואז הופכים ומטגנים עוד חצי דקה-דקה.

מגישים עם נוטלה, סירופ מייפל, ממרח לוטוס, או בלי כלום.

%d7%a4%d7%a0%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%a7

המהדרין מקפיאים מבעוד מועד דיסקיות נוטלה, יוצקים למחבת מעט תערובת הפנקייק, מניחים דיסקית נוטלה ועליה יוצקים עוד קצת מהתערובת, לכיסוי. זה מושחת וטעים במיוחד. למתעצלים אפשר פשוט להוסיף שוקולד צ'יפס (או ריזס צ'יפס), בננות ובקיצור, השמיים הם הגבול.

%d7%a4%d7%a0%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%a73

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s