הפינוק הקטן של ארוחת הבוקר של שבת הוא פינוק מוכר ועשיר במיוחד – פנקייק.
אז איך מכינים פנקייקים שמנמנים?
מערבבים בקערה:
חצי כוס קמח
קצת פחות מחצי כוס חלב
ביצה
מעט וניל
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
נותנים לתערובת לנוח כמה דקות ואחר כך מטגנים במחבת קטנה פנקייקים אישיים (יוצקים במצקת קטנה), או במחבת גדולה הרבה מיני פנקייקים (באמצעות כף). אני משמנת את המחבת במעט חמאה, אבל רק לטיגון הפנקייק הראשון – אם המחבת עם ציפוי איכותי הם לא נדבקים. מחכים שיהיו המון בועות בחמיטה (!) ואז הופכים ומטגנים עוד חצי דקה-דקה.
מגישים עם נוטלה, סירופ מייפל, ממרח לוטוס, או בלי כלום.
המהדרין מקפיאים מבעוד מועד דיסקיות נוטלה, יוצקים למחבת מעט תערובת הפנקייק, מניחים דיסקית נוטלה ועליה יוצקים עוד קצת מהתערובת, לכיסוי. זה מושחת וטעים במיוחד. למתעצלים אפשר פשוט להוסיף שוקולד צ'יפס (או ריזס צ'יפס), בננות ובקיצור, השמיים הם הגבול.