אם יש משהו שאני אוהבת בחיים האלה, זה פבלובה עם קרם פטיסייר ותותים

ב

אם אני רוצה להכין משהו קליל, מתוק ונהדר, אני מכינה פבלובה, כי לדעתי פבלובה במילוי קרם פטיסייר ותותים היא קינוח מושלם. ת

להכנת המרנג כדאי להצטייד במשקל, כי הוא מאד מקל על החיים (ומשקל דיגיטלי עולה היום כמה עשרות שקלים ולקונדיטור הביתי הוא מסייע בהשגת תוצאות מושלמות), אבל ניתן להכין גם ללא משקל.

חומרים:

2 חלבונים (את החלמונים לשמור לקרם פטיסייר)
3/4 כוס סוכר (ולמי שיש משקל – שוקלים את החלבונים ומוסיפים פי שניים בדיוק סוכר)
חצי כפית חומץ
חצי כף קורנפלור

בקערת המיקסר מניחים חלבונים וסוכר וטורפים ידנית. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (בן מארי). ממשיכים לטרוף מדי פעם, תוך כדי התחממות התערובת, עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מחממים תנור ל-130 מעלות.

מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים כעשר דקות, עד שהקערה התקררה והתערובת יציבה מאד. מנפים פנימה את הקורנפלור ומוסיפים את החומץ, מקפלים בעדינות.

מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים דיסקית קטנה ועליה 2 טבעות.

אופים כשעה וחצי, עד שהפבלובניות נפרדות בקלות מהנייר.

כשהפבלובניות בתנור, מכינים קרם פטיסייר. זהו קרם טעים במיוחד, בעל מרקם משיי וטעם ונילי מושלם בעיניי. אה, ולוקח חמש דקות להכין אותו.

חומרים:

2 חלמונים
25 גר' קורנפלור (אם עדיין לא קניתם משקל – 2.5 כפות)
רבע כוס חלב
3/4 כוס חלב
מקל וניל חצוי או כפית מחית וניל
רבע כוס סוכר

בקערה לא קטנה ממיסים קורנפלור ברבע כוס חלב ואז טורפים פנימה את החלמונים

בקלחת מחממים 3/4 כוס חלב עם וניל וסוכר עד לסף רתיחה (שזה כשמתחילות בועיות קטנות בשפת הקלחת)

או אז מזרזפים את החלב הרותח לתערובת הקורנפלור והחלמונים תוך טריפה – בערך 1/3 כוס. זהו שלב השוואת הטמפרטורות.

ולאחר מכן מעבירים את תערובת החלמונים שהתחממה לקלחת עם החלב והווניל, מניחים על אש בינונית וטורפים כל הזמן עד שלפתע פתאום (אחרי דקה בערך), התערובת מסמיכה ונהיית פודינגית. ממשיכים לטרוף עד שהתערובת ממש על סף רתיחה – כשמבחינים בבעבוע הראשון – מיד מסירים מהאש.

מעבירים לכלי יחסית שטוח ועל הפודינג עצמו מניחים ניילון נצמד (כך מונעים היווצרות קרום). מקררים (במקרר) עד שרוצים להכין את המנה. התערובת מתגבשת מאד וצריך לפתוח אותה במטרפה או מיקסר (על מהירות נמוכה יחסית).

את התותים לא השריתי בסוכר או אבקת סוכר כי הם היו מתוקים להדהים. חוץ מזה – המרנג מאד מתוק, הקרם הוא די מתוק והתותים שוברים את המתיקות הזו, שזה דבר חשוב בקינוח.

מרכיבים את המנה – מרנג, קרם ותותים – ונותנים למישהו לטעום:

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s