אם יש משהו שאני אוהבת בחיים האלה זה מקלות בייגל'ה ירושלמי

חברתי האופה המחוננת שרון המליצה לאפות את המקלות האלה, ואם יש מישהו שאני קשובה להמלצותיו בחיים האלה, זו שרון. אלה מאפים מעולים, מלוחים וממכרים, רכים ומספקים ומאד קלים להכנה.

חומרים:
חצי קילו קמח (בערך 3 כוסות וחצי)
כף שמרים יבשים
300 מ"ל מים (כוס ורבע)
כף וחצי סוכר
2 כפיות מלח
70 גר' שמן (שליש כוס) 

לשים (במיקסר או ביד) לבצק רך ומתפיחים להכפלת הנפח. מחלקים לכ-15 חלקים ומרדדים ביד למקלות קטנים ודקים יחסית (אם מעוניינים בלחמניות שמנמנות, מחלקים ל-8 חלקים).

מרטיבים כל מקל בצק מתחת לברז ומגלגלים בשומשום (ניתן להוסיף קצח, שומשום שחור ומעט מלח גס). מניחים בתבנית להתפחה של כחצי שעה. אופים 10 דקות או עד שמעט משחים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות.

 

אפשר לאכול כמו שזה, למלא בממרח (גבינה או אפילו ממרח מתוק), אפשר להקפיא.

2 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. אלי הגיב:

    האם אפשר להחליף/לערבב עם קמח כוסמין או מלא?

    אהבתי

    1. advaesh הגיב:

      כן ודאי! זה יוצא מצוין.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s