כף סוכר
כפית שמרים טריים
חצי כף חומץ
220 מ"ל מים (אפשר למדוד בבקבוק של תינוקות או לשקול)
שמינית כוס שמן
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים לתוך הקמח ומוסיפים סוכר
2. מערבבים את החומץ במים ויוצקים לקמח, מוסיפים את השמן והמלח ולשים כ-8 דקות והבצק שנוצר רך מאד, כך הוא אמור להיות.
3. מניחים בקערה משומנת, מכסים וטומנים במקרר עד שבת בבוקר.
4. בשבת מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים ומניחים לשעה (מחוץ למקרר).
המלית:
200 גר' פטה או בולגרית
30 גר' חמאה רכה (מוציאים אותה מהמקרר כשמוציאים את הבצק)
חצי כוס קשקבל מגוררת
מועכים את הגבינות והחמאה לתערובת אחידה פחות או יותר.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
יוצרים מהבצק סירות – בהתחלה יוצרים גליל, מחדדים את הקצוות ויוצרים שקע במרכזו.
ממלאים בגבינות ואופים כ-10-15 דקות, עד שהסירות זהובות. מוסיפים לכל סירה בזהירות חלמון ואופים חמש דקות.
מגישים וזוללים!
הכי כיף לבצוע חתיכה מהשוליים ולטבול בביצה!
וכך זה הפך למאכל המשפחתי של שבת
בתאבון!