אם יש משהו שאני אוהבת בחיים האלה, זה חצ'אפורי אדג'ארולי

אדי, אדי, אדי… מה עשית לי? המתכון של אדי מזרחי לחצ'פורי אדג'ארולי כל כך מוצלח וטעים, שהוא הפך למאכל המסורתי של שבת אצלנו בבית. בצק שמרים מפנק, תערובת עשירה של גבינות וביצת עין – מה יכול להיות יותר טוב מזה בשבת בבוקר?

 

אז מה מכינים בשישי בערב? הבצק הזה מספיק לארבע מנות גדולות.

 

350 גרם קמח
כף סוכר
כפית שמרים טריים
חצי כף חומץ
220 מ"ל מים (אפשר למדוד בבקבוק של תינוקות או לשקול)
חצי כף מלח
שמינית כוס שמן

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים לתוך הקמח ומוסיפים סוכר

2. מערבבים את החומץ במים ויוצקים לקמח, מוסיפים את השמן והמלח ולשים כ-8 דקות והבצק שנוצר רך מאד, כך הוא אמור להיות.

3. מניחים בקערה משומנת, מכסים וטומנים במקרר עד שבת בבוקר.

4. בשבת מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים ומניחים לשעה (מחוץ למקרר).

המלית:
200 גר' פטה או בולגרית
30 גר' חמאה רכה (מוציאים אותה מהמקרר כשמוציאים את הבצק)
חצי כוס קשקבל מגוררת

מועכים את הגבינות והחמאה לתערובת אחידה פחות או יותר.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
יוצרים מהבצק סירות – בהתחלה יוצרים גליל, מחדדים את הקצוות ויוצרים שקע במרכזו.
ממלאים בגבינות ואופים כ-10-15 דקות, עד שהסירות זהובות. מוסיפים לכל סירה בזהירות חלמון ואופים חמש דקות.
מגישים וזוללים!

 

 

הכי כיף לבצוע חתיכה מהשוליים ולטבול בביצה!

וכך זה הפך למאכל המשפחתי של שבת

בתאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s