אם יש משהו שאני אוהבת בחיים האלה זה תפיחיות

מתאימות לכל מפגש,
מרגשות כל פעם מחדש,
חמש דקות והן בתנור
וזה הסוף של הסיפור – תפיחיות!

התפיחיות הן מאפי גבינה (ללא ביצים), מהירות מאד להכנה, טעימות בלי פרופורציה לקלות ההכנה, דרושה רק קערה וכמה מצרכים:

250 גר' קמח (2 כוסות פחות כף) תופח מאליו (או 2 כוסות קמח פחות כף ו-2 כפיות אבקת אפיה)
מיכל שמנת חמוצה (או אשל, גיל, יוגורט)
מיכל גבינה לבנה (250 גר')
200 גר' קשקבל מגורר (או כל גבינה קשה אחרת)
מלח ופלפל
25 גר' חמאה (או 50, או 100)

מערבבים הכל בקערה, על תבנית מרופדת נייר אפייה יוצרים תלוליות באמצעות שתי כפיות (לממהרים), או מכניסים לתבנית מיני-שקעים מסיליקון (למשקיענים) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות (עד שזהוב וריחני מאד). בתאבון!

 

 

 

2 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. אנה הגיב:

    הי, את החמאה ממיסים או מפוררים קרה?

    אהבתי

    1. advaesh הגיב:

      היי, ממיסים

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s